Kirjoituksia & Kuvia

Espoon asuinalueiden historia: Espoon keskuksen historia

Tämä esitys kertoo Espoon keskuksen kasvusta kirkonkylästä kaupunkikeskukseksi.

Esityksessä on yhteensä vajaat 50 kuvaa. Kokosin esityksen vuonna 2003, ja olen päivitettänyt sitä likimain vuosittain..

Espoon asuinalueiden historia: Kirkkojärven historia

Tämä on tarina Espoossa sijaitsevan Kirkkojärven historiasta, viitaten sekä 1950-luvulla kuivatettuun järveen, että asuinalueeseen jossa vietin lapsuuteni. Tämä pohjautuu esitykseen jonka toteutin Kirkkojärven koulun 30-vuotisjuhliin keväällä 2014, ja jota olen sen jälkeen päivittänyt säännöllisesti. En osannut päättää teenkö esityksen järvestä vai asuinalueesta, joten päätin tehdä sellaisen saman tien molemmista.

Espoon uimarannat: Matinkylän uimaranta

Matinkylän uimaranta tunnetaan myös Matinlahden rantana. On miten on, niin kyseessä on yksi Espoon ja myös pääkaupunkiseudun hienoimmista rannoista. 

Helsingin uimarannat: Pihlajasaari

On oikeastaan väärin kutsua Pihlajasaaren uimarantaa uimarannaksi. Saarella kun on käytännössä kolme hienoa uimarantaa, hieman eri puolilla niemeä. Tuohon kun lisää Tallinnanlaivojen ohiajot, niin hienompaa paikkaa viettää hellepäivää ei taida pääkaupunkiseudulta löytyä.

Kasvun ja oppimisen lautakunta 17.4.2024: Yhteislyseon oppilaat Länsi-Espoon lukioon?

Kuvituskuva: Espoon yhteislyseon aula.

Kasvun ja oppimisen lautakunnan seuraaava kokous on ohjelmassa huomenna keskiviikkona 17.4..2024. En ole itse mukana kokouksessa koska olen estynyt, mutta se ei tarkoita sitä ettenkö paneutuisi esityslistaan. Isoin asia on Espoon yhteislyseon muuttaminen (vuonne 2027) uuteen Etelä-Espoon lukioon.

Kasvun ja oppimisen lautakunta 10.4.2024: Päiväkotien suunnitteluohje ja varhaiskasvatuksen vuosikertomus

Kuvituskuva: Lintuvaaran päiväkoti

Kasvun ja oppimisen lautakunnan seuraaava kokous on ohjelmassa tulevana keskiviikkona  28.3.2024. Poikkeuksellisesti kokous hoituu Teamsin kautta. Isoimmat asiat ovat päiväkotien suunnitteluohje ja varhaiskasvatuksen vuosiraportti.

Kasvun ja oppimisen lautakunta 28.3.2024: Toisen asteen ja perusopetuksen arviointiraportit sekä muutoksia varhaiskasvatuksen vuorohoitopisteisiin

Kuvituskuva: Kepelin päiväkoti

Kasvun ja oppimisen lautakunnan seuraaava kokous on ohjelmassa tulevana tiistaina 28.3.2024. Normaalisti kokoukset ovat keskiviikkoisin, mutta nyt kai pääsiäisen takia tapaamme jo tiistaina. Esityslista löytyy täältä. Kuvituskuva on Kepelin päiväkodista.

Uudet lukiopaikat tulisi saada rantaradan varrelle

(Länsiväylä 20.3.2024)

Kuvituskuva: Matinkylän lukio

Espoo on kasvava kaupunki, ja sen mukana kasvaa myös lukioikäisten opiskelijoiden määrä. 

Matinkylän lukio muutti juuri uusiin tiloihin ja lukion opiskelijamäärä tulee kasvamaan lähes 900 oppilaaseen. Lisäksi suunnitteilla on uusi Länsi-Espoon lukio Kivenlahteen, Kiviruukin alueelle.   

Espoon lukioista suurin osa sijaitsee länsimetron reitin varrella. Seuraavaksi tulee kääntää katse pohjoiseen – uudet lukiopaikat olisi hyvä saada rantaradan varrelle.

Aurinkopaneelit omakotitalossa, osa 4: Vuoden 2023 tuotto sekä paljonko kahdessa ja puolessa vuodessa olemme säästäneet?

Kuvituskuva: aurinkopaneelit katolla.

Perheemme hankki aurinkopaneelit elokuussa 2021. Viime vuosi oli toinen täysi vuosi aurinkopaneelien kanssa. Nyt avaan mitä paneelit tuottivat, niin energiana kuin euroina.

Sivut

Rajaa sisältöä

Esim. 4.2024