Header

Add new comment

Espoon uimarannat: Matinkylän uimaranta

Matinkylän uimaranta tunnetaan myös Matinlahden rantana. On miten on, niin kyseessä on yksi Espoon ja myös pääkaupunkiseudun hienoimmista rannoista. 

Ranta on yksi Espoon hienoimmista, ja myös suosituimmista. Asuuhan vieressä kymmeniä tuhansia ihmisiä. 

Taustalla uusi Nokkalan Majakka. Tyylikästä kahvittelua merellisesti. Rant on muuten varsin matala. Tämä kuva on pitkältä laiturilta, mutta niin vaan jalat ylttävät pohjaan.

Matinkylän ranta on suojaisa.  Siihen liittyen väitäisin, että vesi on usein lämpimämpää kuin monilla muilla rannoilla. Aurinkoinen paikka, matalahko vesi eikä vahvoja virtauksia. 

Huomaatteko tuon hieman utuisen taivaanrannan? Nämä kuvat ovat lauantailta 12.7.2017. Oli helteinen päivä, kesän viimeinen oikein kunnon kesäpäivä. Tulossa oli myrsky, joka noin kahden tunnin kuluttua kastelisi minut ja lapseni kotimatkalla sekunteissa läpimäriksi. Näitä kuvia ottaessa sitä ei vielä tiennyt. 

Kaikki tähänastiset kuvat ovat kesältä 2017, mutta tämä onnistunut otos on "alkuperäisestä sarjastani" tasan kymmenen vuotta aiemmin, 2007. Poljin silloin Espoon rantaraitin päästä päähän. Samalla tuli kuvattua useita uimarantoja.

Rannan sijainti Google Mapsissä


Näytä suurempi kartta

Muualla Hagerlund.netissä
> Espoon rantaraitti kesällä 2007

Muualla verkossa:
> Matinkylän ranta Espoon karttapalvelussa

 

Espoon uimarannat -kokonaisuus

Espoossa on vajaat 40 virallista uimarantaa, sekä lukuisia uimapaikkoja. Olen kiertänyt kuvaamassa ne kaikki. Täältä pääset kaikkien espoolaisten uimarantojen esittelyyn

Kannattaa tutustua myös Helsingin ja Vantaan uimarantoihin.

Olen tähän mennessä kuvannut runsaat 300 suomalaista uimarantaa. Kaikkiin uimarantakokonaisuuksiini pääset tästä.

 

Rent a cabin

Idyllic cottage for rent in Noux, Espoo. Located in the middle of Nuuksio National Park.

Read more!

Rajaa sisältöä

E.g., 06.2024