Header

Add new comment

Espoon kartanot ja huvilat: Gumbölen kartano

Gumbölen kartano on Espoon kaupungin omistuksessa oleva kartano muutama kilometri Espoon keskuksesta pohjoiseen. Kartano on Espoon kaupungin ainoa varsinainen edustustila.

Gumbölen kartanoon päädyin kutsusta - tällä kertaa kartanossa tapasivat Espoo-konsernin kannalta keskeiset luottamushenkilöt ja virkamiehet. Itse olin mukana kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenenä. 

Gumbölen kartanossa olen käynyt kolmasti aiemminkin. Joskus yli vuosikymmen sitten olin Keski-Espoo -seuran mukana luovuttamassa jotain addressia tai vastaavaa, ja jokunen vuosi sitten kaupunginhallitus nautti joululounasta kartanossa. Kerran taisin olla käymässä vihreän valtuustoryhmän jäsenenä.

Olisihan se hienoa olla kartanonomistaja. Ei niinkään että kaipaisin työtä ja vastuuta, vaan pikemminkin hienoa miljöötä ja teen juomista komean tulisijan edessä.

Gumbölen kartano ei loppujen lopuksi ole kovinkaan suuri. Muutama sali, pari pienempää syvennystä ja keittiö. Kartanossa on jotain voisiko sanoa espoolaista: vaikka on ihan hienoa, ei pröystäillä eikä liioitella.

Pihapiiri on suljettu, alueella asutaan ja yritetään. Osa kartanon tiloista on vuokrattu muun muassa ratsutilalle.

Tällä puhelimella voi soittaa suoraan 1930-luvulle.

Kartanolle vievä tie vie komean kivisillan yli. Kuvia ja taustatietoa Engelin puistotien kiviholvisillasta löytyy täältä.

Läheltä löytyy myös vanha mylly.

Ja myllyn takaa pato.

 

Kartanot ja huvilat -kokonaisuudet

Käyn tutustumassa kartanoihin ja huviloihin aina kun on tilaisuus. Pääset tarkastelemaan eri kokonaisuuksia seuraavien linkkien avulla:

Tutustumalla asiasanan kartanot -sisältöön löydät lisäksi kartanoita ja huviloita myös muualta Suomesta.

 

Rent a cabin

Idyllic cottage for rent in Noux, Espoo. Located in the middle of Nuuksio National Park.

Read more!

Rajaa sisältöä

E.g., 06.2024