Heder

Espoon uimarannat: Saarijärvi

Saarijärvi sijaitsee Vihdintien varressa aivan Vihdin rajalla. Järvi on matala ja hiekkapohjainen, joten siinä kelpaa polskia.

Varsinaista "rantaa" ei ole, joten on siinä ja siinä voiko rantaa kutsua uimarannaksi. Toisaalta järvi on matala ja hiekkapohjainen, ja kävelytiet, pukukopit sekä vessat löytyvät...

Järvi on osin luonnonsuojelualuetta, ja se kuuluu Helsingin kaupungin Vaakkoin ulkoilualueisiin. Espoon ja Vihdin raja muuten kulkee saaressa joka on järven keskellä.

Nämä kuvat on otettu pilvisen päivän iltana.

 

Eron Espoon kaupungin ja Helsingin kaupungin ylläpitämissä uimarannoissa voi havaita vaikkapa pukukopeissa. Helsingin malli on alhaalta avoin ja usein keltainen, Espoon ovellinen ja punainen.

Rannalle pääsee myös julkisilla. Vihdintien bussien pysäkki on vain parinsadan metrin päässä rannasta.

 

Espoon uimarannat -kokonaisuus

Espoossa on vajaat 40 virallista tai epävirallista uimarantaa. Olen kiertänyt kuvaamassa ne kaikki. Täältä pääset kaikkien espoolaisten uimarantojen esittelyyn

Kannattaa tutustua myös Helsingin ja Vantaan uimarantoihin.

Olen tähän mennessä kuvannut runsaat 150 suomalaista uimarantaa. Kaikkiin uimarantakokonaisuuksiini pääset tästä.

 

Vuokramökki

Idyllinen vuokramökki Espoon Nuuksiossa. Bussilla lähelle, talviasuttava, varaava takka, ilmalämpöpumppu, hehtaarin tontin reunalla virtaa puro ja puron takana on kansallispuisto.

Tutustu ja varaa >

Rajaa sisältöä

Esim. 11.2020